Ed Miedema Penning

EERSTE ED MIEDEMA PENNING UITREIKING

uitreiking 1

Op 1 december 2013 is voor de eerste keer de Ed Miedema penning uitgereikt in verband met het 45 jarig bestaan van streekparochie ‘t Eikske in Landgraaf. De penning is toegekend aan Fien Cruts, presentiewerkster bij Stichting wijkpastoraat Vrank in Heerlen voor haar inzet voor kwetsbare mens in Heerlen Noord.

uitreiking 2

Jef Wishaupt ontwerper van de Ed Miedema penning legt de symboliek uit van het ontwerp.

ED MIEDEMA FONDS

ed miedema

In het kader van het 40 jarig bestaan van Streekparochie  ’t Eikske, basisgroep, werd het Ed Miedema Fonds opgericht. Het Ed Miedema Fonds is een onderdeel van de stichting Streekparochie ’t Eikske, basisgroep. ’t Eikske is participant in het netwerk van onafhankelijke geloofsgemeenschappen “2of3bijEEN”.

Doel van het Ed Miedema Fonds

Met het Ed Miedema Fonds streeft de stichting Streekparochie ’t Eikske ernaar om mensen en/of groepen die in de geest van de Bergrede voor mens en samenleving, dichtbij of veraf, werken, een hart onder de riem te steken.

Voor de mens van deze tijd is de oproep:  Kom van je berg af, daal af van die veilige plek, daar hoog en droog, zie je naaste staan, deel met hem en haar wat er te delen is op deze aarde. Want is de kern van al die oude verhalen in de Thora niet: “Wat jij niet wil dat jou wordt aangedaan, doe dat je naaste niet aan.”

Periodiek kent het fonds aan de voorgedragen mensen/groepen de Ed Miedema penning toe, waaraan naast de Ed Miedema penning ook een geldbedrag is verbonden.  De Ed Miedema penning is ontworpen door Sjef Wishaupt, beeldend kunstenaar en edelsmid. http://www.wishaupt.nl/

2013: 45 jaar Streekparochie ’t Eikske, basisgemeente, ter gelegenheid van dit jubileum is deze verjaarskalender uitgegeven.  ’t Eikske bedankt Trees Ruijs die afbeeldingen van haar werk beschikbaar stelde en Maaike Vonk voor de grafische vormgeving, waardoor deze verjaarskalender tot stand kon komen.

2018: 50 jaar Streekparochie ’t Eikske, basisgemeente, even nog niet.

  kalender

De baten van deze verjaars/kunst/kalender komen ten goede aan het ED MIEDEMA FONDS.

U kunt uw vrije bijdrage storten op:

Ing bank nr 157 11 49   t.n.v.  Actie Eikske, Landgraaf o.v.v. Gift Ed Miedema Fonds

Reacties zijn gesloten.